DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FC Zbrojovka Brno U14

Předsnídaně
lehké jídlo, před první ranní tréninkovou lekcí, základem je cukrem, nebo medem lehce oslazený čaj a tomu lehká malá snídaně, nikdy před ranním tréninkem nesmíte zapomenout se najíst, jinak si ničíte svaly, a dokonce i kosti.
Tipy: ovocný čaj slazený cukrem a …u ovoce preferujeme na toto jídlo bud ovoce kompotované, nebo dozrálé, ale oloupané

  • Ovesná kaše s jablkem, nebo borůvkami
        (ovesné vločky, mléko, jablko nastrouhat, lžička rozinek, nebo hrst borůvek)
  • Kojenecká výživa s piškoty
        (půl balení dětské kojenecké výživy, hrst piškotů)
  • Studená rýžová kaše s ovocem
        (rozvařená rýže v mléce na i zchlazená, s kousky ovoce, nakrájet na čtverečky, možno i jako mléčnou rýži s ovocem)
  •  Jogurt s banánem nebo kompotovaným ovocem
        (banán půlka, jogurt bílý cca do 5% tuku, půl balení, nebo miska kompotovaného ovoce)
  • Puding s ovocem
  • Jogurt bílý s jahodami
        (jogurt bílý , jahody, banán nebo borůvky)
  • Jogurt s banánem a ořechy
        (banán, jogurt, pasta z kešu ořechů)
  • Bílý jogurt s vločkami a ovocem

        (bílý jogurt, ovesné vločky nebo corn flakes, mandarinka, lněné semínko)

Snídaně po tréninku
lehké malé jídlo, hned po tréninku, většinou obložený bílý rohlík, toto je rychlé doplnění energie po tréninku, může se i zopakovat předsnídaně.
Velká svačina – velké jídlo dopoledne, doplňuje živiny, energii, stavební látky

  • Chléb s vejci natvrdo, celer

        (chléb 2x, vejce 3 ks, pomazánkové máslo, řapíkatý celer, rajče, paprika apod.)

  • Houska s mrkvovou pomazánkou

        (houska 2 ks, lučina, tvaroh polotučný, mrkev, citronová šťáva, bylinky, semínka lněná, nebo chia)

  •  Meruňková snídaně s jogurtem

        (müsli sypané, jogurt Hollandia bílý, meruňky, ořechy)

  • Rybičková pomazánka s bagetou

        (2x bageta, tvaroh polotučný, sardinky, sůl, pepř, jarní cibulka, paprika)

  • Chléb s lučinou, šunkou a paprikou

        (chléb 2x, šunka nejvyšší jakosti 6 plátků, lučina, červená paprika)

  • Zapečený italský toust

        (toustový chléb 4x, eidam 30% 8 plátků, pesto, rajčata)

  • Kaiserka s arašídovým máslem a ovocem

        (Kaseirka 2x, arašídové máslo, jahody, kefír)

  •  Chléb s Cottage s šunkou , ředkvičky

        (2x chléb, Cottage, kladenská pečeně 6x, nastrouhané ředkvičky)

  • Dalamánek s tuňákovou pomazánkou

        (dalamánek 2x, žervé, máslo, tuňák ve vlastní šťávě, jarní cibulka, sůl, pepř)

  •  Lívance z ovesných vloček

        (vejce 2 ks, ovesné vločky, banán (půlka rozmačkat do těsta a půlku nakrájet na lívance), olej, jogurt milko, vlašské             ořechy)

  • Vajíčkový pomazánka s knackebrotem

        (vejce 2 ks, máslo, jarní cibulka, koření, knackebrot 4 ks)

  • Jogurt s pukanci, tvarohem, borůvkami a mandlemi

         (jogurt, borůvky, pohankové pukance, tvaroh polotučný, trochu mléka, mandlové lupínky)

  • Knäckebrot se šunkou a gervais, kedlubna

        (knäckebrot 4x, šunka nejvyšší jakosti, gervais, kedlubna, nebo paprika, rajče)

  • Jogurt, pukance, jablko a ořechy

        (Řecký jogurt, jablko, pekanové ořechy, pohankové pukance)

Oběd

  • Kuřecí roláda s rýží, salát

        (kuřecí prsa 120 g, žampiony 50 g, basmati rýže 40 g, oliv. Olej 15 g, cibule 30 g, hořčice 7 g, sůl, koření, okurka                     salátová 100 g – buď jako salát s cibulkou, octem a dochucené nebo „jen tak“)

  • Játra na cibulce, rýže

        (játra 120 g, rýže basmati 40 g, oliv. olej 10 g, cibule 30 g)

  • Zapečená treska se šťouchanými brambory s pažitkou

        (treska filet 140 g, šťouchané brambory 150 g, máslo 7 g, pažitka, citronová šťáva, sůl, kmín)

  • Hovězí na houbách, papardelle

        (libové hovězí maso 120 g, papardelle 30 g, olivový olej 10 g, houby 100 g, cibule 30 g, zelný salát 100 g)

  • Hovězí plátek s dušenou brokolicí a rýží

        (rýže basmati 50 g, olivový olej 10 ml, hovězí plátek 150 g, brokolice 150 g, cibule 20 g)

  • Dušená mrkev s vepřovým masem, brambory ve slupce

        (vepřové maso – kýta 130 g, brambory 150 g, olivový olej 10 g, mrkev 150 g)

  • Treska a bramborovou kaší, salát zelný

        (treska 150 g, bramborová kaše 220 g, oliv. olej 7 g, citronová šťáva, sůl, kmín, zelný salát 120 g)

  • Hovězí steak s houbami, kuskus

        (hovězí maso 120 g, žampiony 70 g, olej 10 g, sójová omáčka 1 lžíce, kuskus 65 g, brokolice 80 g, vývar 1 dcl, petržel)

  • Špagety s vepřovým masem

        (špagety 40 g, vepřové maso – kýta 120 g, cibule 20 g, rajčata v plechovce 130 g, česnek 1 stroužek, pálivá paprička 1             ks, koření)

  • Dušené hovězí s basmati rýží a dušenými fazolkami

        (hovězí maso 120 g, basmati rýže 80 g, dušené fazolky 150 g, oliv. olej 5 g, cibule 10 g)

  • Kuřecí plátek na rajčatech, kuskus

        (Kuskus 90 g, rajčata 80 g, protlak 20 g, kuřecí prsa 120 g, olej 5 ml, cibule 40 g, petrželová nať)

  • Bramborovo-hrášková kaše s krůtím plátkem

        (bramborová kaše 250 g, hrášek 100 g, krůtí plátek 120 g, olej 5 ml)

  •  Aljašská treska se zapečeným lilkem

        (treska filet 130 g, lilek 200 g, kukuřice konzervovaná 80 g, olivový olej 7 g, pažitka, citronová šťáva, sůl, kmín,                     brambory cca 150 g)